Аб кампанii

З веданнем справы, з клопатам аб Вас!

ААТ Птушкафабрыка «Дружба» - адно з найбуйнейшых прадпрыемстваў у рэспубліцы па вырошчванні куранят бройлераў і вытворчасці высакаякаснага курынага мяса і прадукцыі з яго.

Наша прадпрыемства ўяўляе скончаны цыкл вытворчасці. Мы працуем для таго, каб захоўваць лідзіруючыя пазіцыі ў бройлерная птушкагадоўлі краіны, падтрымліваць стабільна высокія паказчыкі якасці і бяспекі прадукцыі.

9000

Галоў у гадзіну (цэх забою)

195

Колькасць птушнікаў

3 400 т

Вытворчасць каўбасных вырабаў

800 т

Вэнджаніна

60 000 т

Аб'ём вытворчасці мяса птушкі ў год

720 т

Паўфабрыкатаў.

Гісторыя

1980
1982
1985
1990
1995
1996
1999
2000
2005
2006
2008
2009
2010
2011
2017
2019
2020

1980

РУПСП Птушкафабрыка "Дружба" было арганізавана ў адпаведнасці з загадам № 108 ад 20 сакавіка 1981 года па Міністэрстве сельскай гаспадаркі БССР як бройлерная птушкафабрыка "Дружба", хоць будаўніцтва птушкафабрыкі па кантракце з Венгрыяй было пачата ў красавіку 1979 года і цалкам завяршылася да канца 1980 года.

У лістападзе 1980 года быў пасаджаны першы бройлер.

За першы год працы фабрыкі было выраблена 9949 тон мяса птушкі.

1980

1982

Атрымана першае яйка ад курэй бацькоўскага статка

1982

1985

На прадпрыемстве выраблена 13 765 тон мяса. Працуе 1319 чалавека

1985

1990

Калектыў рацыянальна выкарыстоўвае ўласныя магчымасці для папаўнення вітамінных кармавых запасаў

1990

1995

Складаны перыяд у птушкафабрыкі, зрэшты як і ў краіны ў цэлым. 
Але дзякуючы правильнаму менеджменту змаглі выстаяць

1995

1996

Быў запушчаны цэх перапрацоўкі мяса. Сталі вырабляць 13 відаў каўбасных вырабаў 10 відаў паўфабрыкатаў. У гэты перыяд да прадпрыемства далучаецца птушкафабрыка Палонка. Аб'ём вытворчасці мяса склаў 8 332 тон

1996

1999

Далучаны саўгас "Прыазёрны". Аб'ём вытворчасці мяса складаў 
11 172 тон мяса ў год

1999

2000

Далучаны калгас Тепливоды аб'ём вытворчасці дасягнуў 13 422 тон мяса

2000

2005

Уведзены ў эксплуатацыю цэх забою і перапрацоўкі 6000 галоў у гадзіну абсталяваны сучаснай высокатэхнічных комплекснай лініяй забою галандскай фірмы і халадзільным абсталяваннем вытворчасці нямецкай фірмы "HARIG".

2005

2006

На птушкафабрыцы была ўведзена міжнародная сістэма якасці на аснове прынцыпаў НАССР, што пацвярджае бяспеку і якасць прадукцыі. У гэтым жа годзе далучаны ППР «Гарадзішчанская» было пабудавана 3 птушніка. Вытворчая магутнасць аднаразовай пасадкі птушак склала 111 тысяч галоў, аб'ём вытворчасці склаў 26 892.

2006

2008

У лістападзе 2008 года быў уведзены ў эксплуатацыю цэх ўтылізацыі боенских адходаў, абсталяваны па самых перадавых тэхналогіях, і які адпавядае ўсім патрабаванням, што прад'яўляюцца сучаснасцю да птушкаперапрацоўчай прамысловасці.

2008

2009

Для забою і перапрацоўкі мяса птушкі маткавага пагалоўя ў рэканструяваным цэху была запушчана лінія забою прадукцыйнасцю 3000 галоў у гадзіну. У гэтым жа годзе быў далучаны саўгас «Почаповский»

2009

2010

Аб'ём вытворчасці мяса птушкі склала звыш 40 000 тон У гэты ж перыяд былі далучаны СВК «Агра - Стайкі», КСУП «Застарынскае»

2010

2011

У склад акцыянернага таварыства ўвайшло гаспадарка «Агроэлит Прадукт» Аб'ём вытворчасці склаў звыш 46 000 тон мяса птушкі.

2011

2017

Прадпрыемства атрымала сертыфікат Халяль, які пацвярджае бяспеку прадукцыі, што вырабляецца для мусульман.

2017

2019

Далучана ААТ «Зареченский» далучэнне сельскагаспадарчых прадпрыемстваў да птушкафабрыцы дазваляе паспяхова развіваць і нарошчваць кармавую базу.

2019

2020

Быў завершаны важны інвестыцыйны праект па рэканструкцыі і ўводу ў эксплуатацыю бройлернае цэха, дзе вырошчваюць больш за 440 тысяч галоў птушак. На дадзены момант у птушкафабрыкі 195 птушнікаў, якія дазваляюць адначасова ўтрымліваць 3,5 млн. Галоў птушак. Цяпер прадпрыемства атрымлівае звыш 60 тысяч тон мяса птушкі.

2020

Сiстэма якасцi

На птушкафабрыцы ўкаранёна міжнародная сістэма якасці на аснове прынцыпаў НАССР, што пацвярджае бяспеку і якасць прадукцыі.

Якасць прадукцыі птушкафабрыкі "Дружба" гарантуе жорсткі кантроль на ўсіх этапах вытворчасці, пра што сведчыць сертыфікат адпаведнасці патрабаванням міжнароднага стандарту бяспекі харчовай прадукцыі ІСО 22000.

 
Размер шрифта Аа Аа Аа
Цвета сайта ц ц ц
Выключить изображения